Innramming og kunst

Innramming

Innrammede antikviteter

Bærum Glassmesterforretning AS har mer enn  50 års erfaring med innramming av bilder. I vårt utvalg har vi mer enn 850 forskjellige rammer for enhver smak og prisklasse.
Et hvert bilde som leveres til innramming har verdi for eieren, enten det er affeksjonsverdi eller verdifull kunst. Det er avgjørende for bildets levetid at innrammingen blir utført fagmessig og med de rette materialer. Som fagmann hører rammemaker til under mestermerket til glassmesteryrket.

Vi har eget verksted med to erfarne rammemakere som raskt og profesjonelt utfører deres ønsker. Vi har en visningsvegg med eksempler på ideer til innramming. Du får veiledning ved valg av løsning, uansett hva det skal være og forhåndspris.

RAMMER:
Vi har et stort utvalg av rammelister fra flere leverandører. Rammelistene er oftest laget i tre, men metall eller akryl brukes også. Innrammingen utføres med syrefritt materiell for best bevaring av deres bilder. Bakpapp og all tape som brukes er også syrefri. Dette hjelper for å beskytte bildet mot blekning/gulning og syreangrep. Vi utfører også reparasjoner av egne rammer om mulig.
 
GLASS:
Lys består som kjent av ultrafiolett stråling og kan forårsake skader (blekning) på kunstverk. Hvilket glass som velges har derfor stor betyding. Som regel brukes 2 mm glasstykkelse ved innramming.

 •     2 mm vanlig glass
 •     2 mm refleksfritt  glass  - Pure Vision -  tar opp 92% av UV-strålene
 •     Miroguard Protect - Laminert glass – UV beskyttende - for beskyttelse mot skade av kunstverk, om glasset knuser.
 •     Akryl kan brukes, men riper lett

RAMMER:

Vi har et stort utvalg av rammelister fra flere leverandører. Rammelistene er av tre eller metall. Alt materiell som brukes til innramming er syrefritt.  Vi utfører også reparasjoner av egne rammer.

BLINDRAMME:

Blindramme er for å spenne opp lerret eller trykket canvas, men også ullbroderier. De finnes i ulike tykkelser og størrelser også med tverrstokk eller kryss for avstiving. De er produsert med slisser for kiler i hjørnene for justering om det slakkes på tid. Blindrammen blir skjult av utenpåliggende ramme.
Andre broderier eller stoffbilder blir spent opp rundt stiv syrefri kartong.
 
PASSE-PARTOUT:
Passe-partout brukes for å bevare din kunst slik at bildet ikke ligger rett innpå glasset. Syrefri kartong er en selvfølge for å beskytte din kunst. Den finnes i et stort utvalg og tykkelser av hvite og fargede passe-partouter, i vanlig og museumskvalitet.
Vi lager flere hull for flere bilder uansett størrelse og fasong.
Vi foreslår gjerne en tema passe-partout om du vil, eller markerer med v-grop rundt bildet men også som diskret illustrasjon i pappen.
Passe-partout kan gjerne legges som dobbel trippel osv og med mange variasjoner
Det kan også legges innekant list på passe-partouten.

 
FERDIGVARER:

Vi har et stort utvalg av standardrammer. Størrelser fra minibilder til plakater.

 • Skinnesystem med vire med kroker for opphenging av bilder
 • Standard passepartout i hvit, sort, offwhite.
 • Ramme lås for sikkerhet ved montering av kunst på vegg.

 

RÅD:
Tenk på hvor du oppbevarer bilder, de har ikke godt av rå loft, eller fuktige kjellere. Papiroriginaler kan får soppskader, men også lys og varme kan skade kunst. Vi anbefaler kontroll etter 10 år.
 
FOR NÆRINGSLIVET:
Vi kommer gjerne på et uforpliktende besøk* til deres bedrift og kan gi løsning på:

 • Innrammet kunst til ansatte ved overrekkelse.
 • Tegne design på og inngravere plaketter i akryl/glass
 • Gi fagbrev/kursbevis en verdig innramming
 • Innramming med gravert rammeskilt
 • Produksjon og montering av glassmontere for beskyttelse og sikkerhet av skulpturer, kunstgjenstander og trofèer.
 • Skinnesystem for opphenging av bilder

  * Innen Bærum med omegn